Dagens funderare

Ikväll ska jag göra nationellt prov i engelska B.
Det är uppsatsen som skall skrivas och den kommer att handla om jämnställdhet. Sitter och läser det material vi fått av vår lärare som just handlar om det. Om kvinnor som får sämre lön än männen fast dom gör samma jobb, att kvinnor ofta "ger upp" sin karriär för att vara hemma och ta hand om barnen, kvinnor får göra allt hushållsarbete osv.
Jag och Mikael satt och diskuterade det lite och när man tänker efter är texterna ganska töntiga. Här sitter vi och klagar över att vi får lite mindre betalt än männen när Sverige faktiskt är ett av världen mest jämställda länder.

I Indien gör kvinnor abort om dom bär en flicka alternativt matar barnet med mat den inte tål så denne dör.
När flickor skall giftas bort är det föräldrarna till flickan som skall stå för allting och det blir för dyrt. Bättre att föda en pojke som dessutom för namnet vidare.

"Utmärkande för talibanernas kultur är en traditionell kvinnosyn, där kvinnan bland annat anses vara förpliktigad att gå klädd i burga, en fotsid klädnad som döljer kroppen och ansiktet med enbart en beslöjad glipa för ögonen. Under talibanstyret förbjöds även kvinnor att arbeta och gå i skolan efter åtta års ålder. Kvinnor förbjöds från att framföra fordon eller åka taxi utan en manlig förmyndare, och sjukhus segregerades till att behandla antingen män eller kvinnor. I april 1998 utfärdade talibanregimen ett dekret som helt förbjöd kvinnor att lämna hemmet och påbjöd att fönster till hus som bevistades av kvinnor skulle svartmålas, för att undvika att kvinnor syntes ut ifrån gatan. Lärare som utbildade kvinnor i hemlighet riskerade dödsstraff."
Källa: wikipedia.


Hur kan vi klaga så mycket när vi faktiskt har det rätt bra i förhållande till så många andra?

Kommentarer
Postat av: Miscela

SV: Ja det är verkligen helt sjukt! En annan sak som är sjuk är Telekompaketet som EU röstar om idag...

2009-05-05 @ 17:47:07
URL: http://miscela.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja, det är rätt mycket nu... du verkar också ha fullt upp. Det ska nog gå bra på provet ska du se :) Jag kommer att bli hos min pojkvän i Ystad tills jag ordnat med lägenhet i Malmö.. lite drygt att pendla nu i början in till Malmö (ca 40 min enkel väg) men det får gå! Hoppas allting är bra annars. Kramar!

2009-05-06 @ 23:15:11
URL: http://jennicalouise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0