Pokerproffs

Jag gjorde precis ett pokertest, så här blev resultatet !


Du är ett proffs!


Du är ett pokerproffs och behöver knappast det här testet för att
 bevisa det. Du spelar Tight och Aggresivt och har antagligen
vunnit en del pengar på online poker!





Haha, Yes I am !


Bal

Jag har precis skickat iväg Jennie och Alex på bal. Eller förfesten till balen!
Alex dejt avbokade i sista sekund och över ett par öl sent en lördagnatt bestämdes det att Jennie skulle följa med istället :)
Hennes tredje bal sen i sommars men guuuud så söt hon är varje gång !

Efter lite trixande med gördel, fluga, klänning, örhängen m.m såg dom ut så här !

Snyggast i stan eller hur? :)








Besök

Wordsworth-arbetet redovisades igår. Ett arbete till avklarat, skönt!

Igår var storasyster och Ted här och hälsade på!
Såg här såg det ut :)










Han är sååå söt :)

Ensam hemma


Kvällen består av kebabtallrik, vin, robinsson och Wordsworth!

Hur ser din lördagskväll ut?





Jag vann :)

Häromdagen satt jag och surfade runt bland olika bloggar, på en utav alla var det en tjej som hade en tävling (http://sofiacharlotta.webblogg.se/) där man kunde vinna en ny header. Min blogg är ju så otroligt tråkig och jag är så kass det här med webdesign så varför inte tänkte jag och anmälde mig! Och guess what, JAG VANN!!
Mailade precis bilden till Sofia som jag ska ha och det blev den från Lone Pine Koala Sanctuary i Brisbane med mig och en koala i handen !


 


Jag saknar Australien!

Jag vill va som pappa!

I morse pratade jag med min kära far. Han var ute och gick. Konstigt, varför jobbar inte du frågade jag.
Då fick jag den här fina förklaringen: På måndagar är jag alltid ledig, på torsdag är det röd dag så då jobbar vi halvdag på onsdag. Då är det ingen idé att åka dit för att bara jobbar några timmar. Sen blir fredag en klämdag så den dagen tar jag sem. Då känns det onödigt att åka dit för att jobba EN tisdag.
Hahahaa.... Jag vill också ha ett jobb dit jag kan gå när jag vill och ta semester när jag vill!




Plugg

Sitter och läser om Charles Dickens. Ikväll ska jag till Fbg och göra sista delen av nationella provet i Engelska B, den muntliga. Efter det ska jag redovisa mitt Charles Dickens arbete muntligt. Jag förstår inte varför arbetena mmåste handla om så tråkiga saker. Shakespeare, Dickens, Wordsworth . Jag hade hellre skrivit om något lite mer aktuellt. Musik, politik, vad som helst men något som är mer i vår tid och inte för flera hundra år sen. Men men, man ska visst ha läst lite om den engelska historian i denna kursen så det är väl bara som min lärare säger !
Mitt sista arbete ska handla om ett engelskspråkigt land. Australien tänkte jag då, helt perfekt :) Yes, grejen är bara att man inte bara skulle berätta lite om landet utan där också gå in på djupen i historia osv. Blääääää. Mina minnen av Australien är bara av vackra stränder, djur och natur och självklart lite fest ;-)
Det närmaste jag kom aboriginerna var när jag i Sydney var vid operahuset och det stod ett par stycken där och trummade på sina trummor :)
I Hervey Bay kunde man åka på en tur till en liten aboriginby och titta på dom och hur dom levde?
Precis som dom vore djur eller nåt... HAHAHA.. Kändes väl lite väl kränkande?

Nähä, back to Charles now!


Min helg

Igår var mina och Mikaels föräldrar här på middag.
Förutom att maten tog lite längre tid än vi räknat med blev allting hur lyckat som helst :-)

Idag jobbar Mikael så jag passade på att åka till gymmet i förmiddags.
Ikväll blir de nog lugnt för min del, lyckades få i mig flera helgers ransoner vin och shotar förra lördagen ;-)

Om två veckor börjar jag jobba igen, ska bli skönt men samtidigt är det lite stressande för måste i princip göra klart både matte och engelskan fram till dess.
Men det löser väl jag ;-)

Dagens funderare

Ikväll ska jag göra nationellt prov i engelska B.
Det är uppsatsen som skall skrivas och den kommer att handla om jämnställdhet. Sitter och läser det material vi fått av vår lärare som just handlar om det. Om kvinnor som får sämre lön än männen fast dom gör samma jobb, att kvinnor ofta "ger upp" sin karriär för att vara hemma och ta hand om barnen, kvinnor får göra allt hushållsarbete osv.
Jag och Mikael satt och diskuterade det lite och när man tänker efter är texterna ganska töntiga. Här sitter vi och klagar över att vi får lite mindre betalt än männen när Sverige faktiskt är ett av världen mest jämställda länder.

I Indien gör kvinnor abort om dom bär en flicka alternativt matar barnet med mat den inte tål så denne dör.
När flickor skall giftas bort är det föräldrarna till flickan som skall stå för allting och det blir för dyrt. Bättre att föda en pojke som dessutom för namnet vidare.

"Utmärkande för talibanernas kultur är en traditionell kvinnosyn, där kvinnan bland annat anses vara förpliktigad att gå klädd i burga, en fotsid klädnad som döljer kroppen och ansiktet med enbart en beslöjad glipa för ögonen. Under talibanstyret förbjöds även kvinnor att arbeta och gå i skolan efter åtta års ålder. Kvinnor förbjöds från att framföra fordon eller åka taxi utan en manlig förmyndare, och sjukhus segregerades till att behandla antingen män eller kvinnor. I april 1998 utfärdade talibanregimen ett dekret som helt förbjöd kvinnor att lämna hemmet och påbjöd att fönster till hus som bevistades av kvinnor skulle svartmålas, för att undvika att kvinnor syntes ut ifrån gatan. Lärare som utbildade kvinnor i hemlighet riskerade dödsstraff."
Källa: wikipedia.


Hur kan vi klaga så mycket när vi faktiskt har det rätt bra i förhållande till så många andra?

Syskonpartaj!

Igår hade vi inflyttningsfest för syskonen.
Blev riktigt lyckat faktiskt :)
Synd att Lilli, Magnus och Ted inte kunde komma bara. Men dom får komma hit en dag när Lilli är ledig istället!

Vi åt lite mat, pratade och hade trevligt och lite senare spelade vi spel. Absolut Överens och självklart vann jag och Mikael.

När det bara var Susann och Adam kvar kom gitarren fram och vi satt och sjöng (läs skrek) halva natten. Eller ja, var nog inte i säng förens tre-halv fyra!
Men skoj hade vi!

Tack alla underbara syskon, fruar, sambos och flickvänner för en jätte mysig kväll :)

Det här får vi göra om!

RSS 2.0