TGIF

Finn ett fel! ;-)

We’re going to Miami

Lite spontant planerade vi in en helg i Miami. Ska bli kul att komma iväg lite, trots att jag egentligen borde vara hemma och plugga (jaaa.. det är mycket plugg!!!)
Och på måndag kommer mammi och pappi hit! Full ös fram till dess!

(Bild lånad från google)

Min söndag

Helgen och veckan har som sagt till stora delar bestått av plugg.
I kväll tog jag en paus och gick till Larissa, vi tog bilen för att hämta lite kina-mat (orange-chicken mmmm!) och åkte sedan hem till henne för att äta och snacka skit hela kvällen!
Nu har jag precis kommit hem, försökt plugga lite men insett att jag är för trött.
Jag går och lägger mig med gott samvete för jag har fått gjort massor idag! :-)
God natt!

Lyx!

En bild säger mer än 1000 ord.
Potatismos, brunsås och köttbullar = lycka



Det ser rätt grisigt ut, det var det - grisigt gott!

Skohandlande

I går tog vi bussen till Gulf Coast Town Center för att kolla lite i affärer och käka middag. Eftersom jag var iväg med två killar hade jag ingen tanke på att shoppa men följde med dom i lite affärer. Tills vi kommer till en skoaffär. Alla priser är nedsatta och köper man ett par får man det andra paret för 50%.
Sagt och gjort - två par skor fick följa med hem. Ett riktigt kap - två par skor för 250:-

Jag är glad att Mikael inte är med mig just nu för han hade blivit tokig på allt mitt skoköpande.
6 par skor på 5 veckor - eftersom han är på andra sidan jordklotet vågar jag säga de för nu kan han inte tvinga mig kasta ett par (en deal vi vanligtvis har hemma, köper jag ett par måste jag kasta ett par. Han är tråkig, jag vet ;-) )


Dayglow - bilder

Förra helgen var vi ju på Dayglow läs mer om det här!
Men jag glömde visa bilder på hur jag såg ut så här kommer dom!

Före:

Efter:

Halloween närmar sig

Jag och Larissa åkte för att handla idag och nu är det snart halloween och alla butiker fylls av olika kostymer, pumpor mm. Man måste ju ha lite roligt när man är och handlar så vi kollade runt lite :-)




Visst är vi fina? :)

Barnvakt!

Jag tog en paus i pluggandet och pratade med Linda på skype. Rätt som det var behövde hon åka och handla så då var jag barnvakt åt Tuva - genom skype (eller så vaknade Theo som låg och sov, och hon gick och tittade till honom, men det är ju inte lika spännande)!

Som bilderna visar hade jag och Tuva iaf en väldigt mysig stund! :-)



Som ni ser har jag till och med lyckats lyfta upp henne i gåstolen (eller så försvann Linda vid två tillfällen). Så behöver ni barnvakt - fråga mig!

dålig uppdatering

Det händer inte så mycket just nu så därför blir det lite tunt på blogg-fronten. Dagarna spenderas vid mitt skrivbord med en hel del pluggande. Skrev mitt första prov i HRM i måndags, skriver ett prov i Consumer Behavior i morgon och på tisdag är det dags för international management. Där emellan ska en del inlämningar in så ni kan vara lugna, jag vet vad jag kommer göra i helgen.

Det är sådär motiverade att sitta inne och plugga och hela tiden titta ut och se det fina vädret. Tur att det är 3 månader kvar, lite ska man väl hinna njuta av solen :-)

Plugg plugg plugg

Dagarna består av plugg, eller borde i alla fall göra det.
I går tog jag time-out och gick först till poolen med Carl för att sedan åka till Gulf Coast Town Center för att shoppa, handla mat och käka. Två klänningar och lite träningskläder fick följa med mig hem!
Och så åt vi på vapiano. Min favorit lunch-ställe i Sthlm!! Visste inte att det var en kedja och fanns på fler ställen än där.

Men idag pluggar jag. Mitt första prov sitter jag och skriver om 6 timmar...
Wish me GOOD LUCK :-)



Så här ser det ut på mitt skrivbort just nu - fullt!

Bröllop

Nu har alla mina syskon gift sig, varav tre denna sommaren!
Varför kunde inte någon av dom spexa till de lite och köra en sån här entre?

Jag blir så trött på att det alltid ska vara så traditionellt ;-)


Vår fredag!

Igår var vi på Germain Arena och dansade till musik som spelades av DJ:n Sidney Samson.
Svårt att sammanfatta, titta på videon istället :-)

(det är bara trailern för Ft: Myers men det var ungefär så här!)


Okänd ringer

Min telefon har varit tyst i en månad. Men så idag ringde telefonen!
"Okänd" stod det på min display.
Det kostar typ 15:- i minuten att svara men va fan tänkte jag (alla som känner mig vet ju hur nyfiken jag är). Gissa vem det var som ringde..... Radiotjänst. . . efter att ha förklarat att jag just nu är folkbokförd hos mina föräldrar och att de betalar tv-licens tackade de för sig.

Så mycket händer här idag. Och ja just de, plugga var det ja.

Varning för barn

När jag behöver en paus och inte orkar plugga mer brukar jag kolla på tv online. Jag har kollat på några avsnitt utav ”Varning för barn” och håller på att dö att skratt varje gång. Det är sånna här stunder man önskar man satt hemma i soffan med en stor skål lösgodis och massa lakrits!

Har ni inte sett det MÅSTE ni titta!
(Jag vet att det gick för över ett halvår sedan men jag tittar ju aldrig på teve hemma heller!)

Utomhus-bio

Kvällsföreläsning. 18:30-21:15. Det säger väl allt. När vi gick från lektionen kom vi på att de var utomhus-bio idag, och gratis popcorn (vill man locka amerikanarna ska man bjuda på gratis mat!). Jag och Larissa gick dit, fick popcorn och hann se den sista halvtimmen på "Baksmällan 2”!



Vi har det rätt bra här, även om det just nu är mycket plugg!

Class cancelled today

I en utav mina kurser ville professorn att alla studenterna skulle adda henne på facebook. Det var ingen som gjorde det och vips så hade hon bjudit in hela klassen i stället. Lite konstigt kan man tycka men så här i efterhand var det ju riktigt bra!


Promenera med en alligator till skolan?

När jag kom till FGCU var jag på ett möte med deras internationella kontor. De var information om allt möjligt men det jag minns mest är lektionen om vad man ska göra om man möter en alligator på campus.

1. Man ska inte mata dom.
2. Försök inte klappa dom.
3. De KAN vara farliga (gör därför inte nr 1 eller 2).
4. De rör sig snabbt rakt fram med långsamt i sidled. (var inte rakt framför den).

Så ni där hemma behöver inte vara rädda, nu vet jag allt om alligatorer!


Sånna här skyltar sitter det överallt på campus

Where the Hell is Matt?

Jag älskar den här videon, den får mig att le.
Är den inte underbar?


tåååta (som dom i Halmstad säger)

Har ni sett så söta tårtor?
Gissa vem jag tänkte på när jag såg dessa....

Thomas-tåget


Disneys Bilar


...Kan det varit denna killen? :-)

Pluggis nr 2!

Okej Life Safari, bring it on, nu köööör vi.

Sa jag att boken är på knappt 130 sidor med så stor text att det rymmer en bokstav per sida typ?

Nä, då hade ni ju inte tyckt synd om mig.


Jag, en plugghäst?

Känns som jag har tusen saker att göra! Tusen kan vara en överdrift men jag har en uppgift som ska vara klar tills i morgon (snart klar med den), en bok jag ska ha läst ut till på fredag, ett case i international management till på tisdag, HRM-case onsdag, första testet den 19/9. Jag stoppar där!
Sista uppgiften och opponeringarna på sommarkursen skickades i alla fall in tidigare i dag. Nu gäller det bara att hålla tummarna och hoppas att examinatorn tycker att det är lika bra som jag tycker!!! :)

Snart helg igen, veckorna springer iväg!


Min kvällsmat är inspirerad av Linda som kör LCHF! :-)



”Fikan” är kanske inte lika inspirerande av LCHF. Kul att dessa är de minsta förpackningarna att köpa.
Och ja, de är snart slut ;-)

Linda - någon av oss många ju jobba för statistiken på 40 kg socker om året när du lagt av, fattar du, 80 kg till mig ;-)

En typisk lördagskväll

Vi har sånna där dörrar till våra rum där man trycker in en knapp och sedan vrider för att låsa den. Att man skulle vrida den fick jag reda på först i fredags då jag tidigare bara tryckt in den och trott att mitt lås varit sönder!! (tekniska Emelie!).

Kanon, nu kan jag låsa mitt rum tänkte jag och låste dörren korrekt när jag åkte till ett shopping-center i lördags morse. Efter en dag full med shopping i solsken kom jag hem och det första jag gjorde var att ta en dusch. Efter duschen gick jag tillbaka till mitt rum men blev ståendes utanför. Dörren var stängd, och låst (det jag inte visste var att man var tvungen att vrida tillbaka knappen igen för att det inte skulle låsas varje gång man stängde dörren).

Ingen mobil, inga dator, inga skor. Vad gör jag nu? Barfota gick jag ut och stötte på en kille som sa att jag skulle gå till commons... Okej... småsprang dit (utan skor!!!) och när jag väl kommer dit frågar killen i receptionen om jag har någon legitimation med mig. "NEEEEEJ! Inte heller några skor eller borste (mitt hår stod åt alla håll och kanter)!"
Han skrattade tog extranyckeln och öppnade dörren för mig.

Så ser en lördagskväll ut hos mig, hur ser den ut för dig?

Stor vill-ha-begär!

Kan någon förklara för mig att jag inte behöver en ny dator? Meeen.... Jag vill jag vill jag vill!!!!!
Jag har blivit kär i macbook air 11 tum! Den är lika liten som en ipad och väger bara 1 kg!

Världens sötaste!

Säg något, gör något innan jag råkar gå och köpa en!

Gå in och kolla på skönheten här:
http://www.apple.com/macbookair/

Soooooolbrun

Idag var det mening att jag skulle plugga, jag har en inlämning på tisdag jag inte börjat med, ska ha läst en vetenskaplig artikel på 35 sidor jag inte börjat med, är långt i från klart med sommarkursen jag läste i somras plus att det ska läsas 3 kapitel i böckerna inför föreläsningarna denna vecka med.

Runt lunch frågade Larissa om vi skulle åka till stranden. Vi har pratat om det många dagar nu men det har inte varit tillräckligt bra väder. Sagt och gjort, på med bikini och packa ner handduk och vatten. En kvart senare möttes vi vid hennes bil.

Vi åkte till Naples, vilket ligger söder om Ft:Myers. Larissa som kommer från Tyskland har turistat en hel del i Florida och sa att detta var den bästa stranden.
Där tillbringade vi hela dagen. Jag kollade precis om vattentemperaturen mäts - det gör den, 85,5 F vilket är ca 30 grader! Alltså ungefär lika varmt som i luften!

Ju längre tid jag är här, ju mer älskar jag det!

Vem vet, jag kanske aldrig mer kommer hem ;-)

Det är okej att känna.


Smart tjej!

Igår skickade jag in min första inlämning i human resource management. Man ska göra göra ett case på varje kapitel (varje vecka) och i morse var det redan rättat!
Jag är nöjd med mitt resultat :-)

Armband på krogen

Som de flesta redan vet får man inte dricka alkohol i USA om man är under 21 år.
Fast de får komma in på nattklubbarna ändå, man urskiljer över och under 21 år med ett armband!
Rätt komiskt faktiskt!!!
Ja, då förstår ni kanske att vi var ute igår. Det var kul, lite trött idag bara :-)

RSS 2.0